De Bal Ashram ervaring april 2008

Foto Bal Ashram Afgelopen april was het eindelijk weer zo ver! Terug naar het weeshuis "Bal Ashram" in Leh, Ladakh Noord-India.

Op dat moment heb ik m'n zo geliefde kinderen weer gezien en kunnen knuffelen en het moment dat ik door de poort stapte was in één woord onvergetelijk. Een blijdschap en vreugde bij de kinderen, dat is haast niet te beschrijven en dat allemaal dankzij jullie geweldige hulp vorig jaar. Naast de hartverwarmende ontvangst is het schitterend om te zien dat de kinderen in jullie jassen lopen, op jullie schoenen en met jullie sportspullen spelen. Waarvoor nogmaals namens mij en de kinderen hele, hele grote dank!

Inmiddels was ik ook weer 'gebombardeerd' tot sport-instructeur wat inhoudt dat ik 'smiddags als ze uit school zijn met ze ging cricketten, badmintonnen etc. De lol en vreugde die ze daaraan beleven is super! Ook nu was het weer vreselijk om te zien dat niet alles super is want de kinderen hier leven onder erbarmelijke omstandigheden, waar zij niet voor gekozen hebben en ook niets aan kunnen doen. Daarom heb ik weer met jullie hulp geprobeerd een klein wondertje te creëren om het iets draagbaarder te maken voor ze. En dat is gelukt!

We hebben weer een klein wondertje gerealiseerd. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel warme en lieve reacties ik van iedereen kreeg! Helemaal super maar belangrijker is, we hebben de kinderen van het weeshuis Bal Ashram weer een klein beetje kunnen helpen!

In totaal hebben jullie € 1.620,- gedoneerd, een bedrag hoger dan verwacht en waarvoor ik jullie zeer, zeer dankbaar ben. Hierdoor hebben we voor de kinderen het volgende kunnen kopen:

  1. Voor het nieuwe jongensweeshuis vloerbedekking op de slaapkamers.
  2. Voor het meisjesweeshuis werkende sanitaire voorzieningen in het gebouw.
  3. Voor alle kinderen basisspullen voor persoonlijke hygiëne zoals zeep, shampoo, tandpasta en een tandenborstel.

Helaas was het eind mei weer over, maar niet zonder eerst een groot feest te hebben gevierd met alle kinderen. Heerlijk lekker chips en cola (wat voor sommigen de 1ste keer was), sporten en dansen op de top 40 van Ladakh. Een onvergetelijke avond hebben jullie de kinderen bezorgd en nu ook weer was hun dankbaarheid niet te beschrijven. In de toespraken werd mij speciaal gevraagd om hun dankbaarheid ook aan jullie door te geven, bij deze! Want zonder jullie fantastische hulp was dit wondertje niet tot stand gekomen!

Ook nu hebben we met elkaar weer bewezen: The smallest deed is greater than the grandest intention!

Nogmaals uit het diepst van m'n hart een heel, heel groot BEDANKT! En ook namens de kinderen van Bal Ashram!
Julay